När du behöver flyttfirmor

Packa ihop boendetOm du behöver flytta och har många saker som inte får plats i en släpkärra eller en mindre buss som du kan hyra på en bensinmack, får du leta bland de flyttfirmor som finns. Det är inte alltid lätt att hitta rätt firma. Här nedan kan du läsa vad du bör tänka på för att hitta rätt firma med https://flyttfirmaimalmö.se.

Seriösa flyttfirmor
Som i alla branscher finns det även oseriösa flyttfirmor. Vad ska du då tänka på för att inte hamna i den fällan? Det finns flera olika saker du kan ta reda på innan du bestämmer dig för en flyttfirma. Alla seriösa flyttfirmor har vissa regler som de måste följa och om dessa kan du läsa på nätet i något som heter Bohag 2010. Där finns Konsumentverkets regler för flyttfirmor, en seriös firma bör även finnas med i antingen Sveriges Möbeltransportörers Förbund eller Sveriges Åkeriföretag.

Yrkestillstånd och försäkringar
Alla flyttfirmor ska ha yrkestrafiktillstånd, det är det lag på. Om flyttfirman inte har det kan de inte teckna försäkringar som sig bör. Det är väldigt viktigt både för firman och dig som flyttar att det finns en ordentlig försäkring, annars står du där om något gått sönder. Du kan kontrollera om flyttfirman har yrkestrafiktillstånd, antingen genom att gå in på Transportstyrelsens hemsida på nätet och fylla i firmans organisationsnummer, om det nu fått upplysningar om den. Alla företag ska ha ett organisationsnummer. Hittar du inte det kan du söka efter namnet på flyttfirman hos Bolagsverket.

När du hittat rätt flyttfirma
När du letar efter en flyttfirma på nätet finns där även rekommendationer som andra kunder som andra kunder gett firman, och dessa kan du gärna jämföra. Välj sedan ut några flyttfirmor och hör av dig till dem via mejl eller telefon och be om en gratis offert. När du fått dessa, sätter du dig ner i lugn och ro och granskar dem ordentligt. Ta inte första bästa bara för att den är billigast och kanske vill ha kontanter, dessa firmor ska du undvika.

Seriöst avtal och RUT-avdrag
De som vill skriva ett ordentligt avtal, har ett rimligt pris och uppger att du kan få ta del av RUT-avdraget känns som ett bättre förslag. Till slut när du hittat den flyttfirma du känner mest förtroende för, då är det tags att ta kontakt och prata i telefonen med förmannen och boka dag och tid, berätta hur stort boende du har och hur mycket möbler du har. Observera att inte glömma att berätta om du har ett stort piano, för då måste flyttfirman ha fler flyttkarlar som hjälper till.