Posted on

Renovera billigare

Det finns mängder med olika anledningar till varför du kan vilja renovera i din bostad. Många renoverar för att fräscha upp i ett hem som är gammalt och slitet. Andra väljer att renovera för att skapa sina drömmars hem när det kommer till inredning och stil. Sen finns det även dem som renoverar för att höja värdet på en bostad.

Oavsett om det är ett stort eller litet renoveringsprojekt är de allra flesta medvetna om att det kommer kosta en hel del pengar. Den här biten är svår att komma ifrån, eftersom de flesta renoveringar kräver både material, tid och inte minst professionella hantverkare. Det finns dock sätt som du kan gå tillväga för att ro ditt projekt i hamn och inte behöva maxa din budget totalt. Vi listar några av de absolut bästa besparingstipsen som du kan använda dig av på https://snickarenistockholm.se.

Spara pengar på renoveringen

Att spara pengar på en renovering och att renovera billigare är två saker som många strävar efter, men om du inte vet hur du ska gå tillväga är det lätt att du missar möjligheter. Oavsett om du renoverar själv eller tar professionell hjälp av en fackman finns det nämligen många knep att ta till.
1. Köp material i andrahand


Det är inte bara kläder, inredning och elektronik som du kan köpa second hand. På andrahandsmarknaden kan du i stort sett hitta vad som helst och det innefattar även renoveringsmaterial. Det är inte ovanligt att folk vill sälja iväg hela kök eller till och med skänka bort fina, fräscha vitvaror.

2. Hyr eller låna verktyg
Få är medvetna om hur mycket verktyg och maskiner kostar och får en smärre chock när det är dags att planera för renoveringen. Gör ett smart drag för både plånbok och miljö och hyr istället för att köpa. Idag kan du hyra verktyg hos ett flertal byggföretag, men du kan också låna från en kompis eller från grannen.

3. Planera ordentligt
Den främsta orsaken till att många överstiger sin budget är helt enkelt för att renoveringen inte är ordentligt planerad. Du köper in mer saker än du behöver eller så gör du fel som behöver korrigeras och mer pengar spenderas. Se till att planera noggrant redan från start, så att du vet vad som ska göras och i vilken ordning arbetsmomenten ska ske.

4. Ta in offerter
Vissa renoveringsarbeten kräver att du tar hjälp av en duktig hantverkare. Det kan t.ex. handla om att du vill ändra på vatten och avlopp eller att du vill dra nya elledningar i tillbyggnaden. Se till att du alltid jämför offerter från företag innan och att du nyttjar ROT-avdraget för att sänka kostnaderna ytterligare.